website | MijnVoorzetkamer.nl
februari 1, 2016
Cinemagraph van fotoshoot
april 29, 2016

filmposter-VarsselringStudio de Raaf heeft weer een mooie opdracht mogen uitvoeren voor Volvo Harrie Arendsen. Het verzoek was een video te maken van twee iconische Volvo’s. De 850T5R Volvo’s eerste echte race monster (voor op de straat) uit 1995 tegen zijn opvolger, de Volvo V60 Polestar uit 2014. Maar waar laat je dit gevecht plaats vinden was de vraag. De locatie moest in de buurt zijn en het moest lijken op een soort circuit. Al snel kom je dan uit op de Varsselring diep in de achterhoek. Na een lange voorbereiding was er eigenlijk nog maar één ding wat roet in het eten kon gooien en dat was het weer. Dat deed het niet, het beloonde ons met echte typisch Hollandse luchten. Na een lange opname dag (zo’n 10 uur) met een hoop lol was het tijd voor de montage. Een mooi maar soms ook erg lastig onderdeel van het maken van een video. Hier wordt immers het verschil gemaakt. Na het vinden van de perfecte muziek (dit kan soms wel een dag in beslag nemen).
Intro_shot_onbewerktIntro_shot_bewerkt

Vielen de puzzelstukjes in elkaar. Dan komt de kleur bewerking, iets wat noodzakelijk is als je werkt met verschillende camera’s. Drie in dit geval. En om de video af te maken worden er nog wat effecten en graphics toegevoegd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan komt er het moment om de video aan de klant te tonen. Ondanks dat je weet dat hij goed in elkaar zit is het toch de vraag wat ze ervan vinden. Gelukkig waren ze erg enthousiast over het eindresultaat. Op naar de volgende!!