Video | Volvo Harrie Arendsen classic – Amazon 123GT
februari 12, 2017
fotografie | een dag met de Volvo V90 Cross Country
september 27, 2017

 

Volvo 90 serie: De toekomst is dichterbij dan je denkt | Volvo Harrie Arendsen

Zoals te zien is op deze website maakt Studio de Raaf de video’s voor Harrie Arendsen en dat waren er dit jaar meer dan vorige jaren. Zo zijn er dit jaar een 10 tal Volvo classic video’s gemaakt en nog zeker 10 andere video’s. Een speciaal project was de video van de nieuwe 90 serie waarin uitgelegd wordt hoe snel de ontwikkeling van de auto’s gaat en met name de ontwikkeling van de Volvo. De video is een kruising tussen een promo en een VLOG en heeft zelfs trekjes van een film.

De voorbereiding

Voordat de opname dag daar is gaat er al heel wat werk zitten in de voorbereiding. Ten eerste wordt er een script geschreven die samen met de klant bekeken en aangepast wordt. Daarna is het zoeken naar de juiste locaties, een klus die vaak samen valt met uren fietsen door de regio. Een combinatie van werk en plezier, dus eigenlijk plezier en plezier. Ook wordt er nagedacht over de kleding en moeten er auto’s gereserveerd worden.

de uitleg van de acteurs word opgenomen met twee camera’s. Dit is de tweede camera een gimbal die het beeld zonder schokken opneemt.

De opname dag

Het voordeel van een goede voorbereiding is dat er op de opnamedag alle aandacht kan gaan naar het opnemen van de shots. En dit was maar goed ook omdat we op 7 verschillende locaties moesten opnemen. Het was dan ook laat op de avond voordat het “It’s a wrap” klonk.

 

De Volvo V90 rijdend door de kleurrijke tunnel van Zutphen

Extra’s

Ondanks dat er al 7 locaties waren vast gelegd zijn er nog 3 bijgekomen om de auto’s meer van de buitenkant te laten zien. Deze opnames zijn later in de week op een mooie zomeravond gemaakt.

Teleportatie graphics

de elektronische zonnewering die in het raam is ingebouwd

Head-Up display

Montage

Het verschil met de meeste andere andere video’s van Volvo Harrie Arendsen is dat deze video veel grafische elementen bevat. Dit zijn hele leuke maar tijdrovende werkzaamheden die de video een extra dimensie geven. Zo zijn er nieuwe functies uitgebeeld zoals het automatische sturen van de auto maar zijn er ook een aantal functies zelfverzonnen zoals het kiezen van een kleur en de voorruit die elektronisch de zon kan weren. Dit om de video extra glans te geven. Naast het maken van de grafische elementen is het vinden van de juiste rechtenvrije muziek altijd een uitdagende klus. Muziek is samen met geluid in veel video’s een element die niet veel aandacht krijgt en dat is jammer omdat geluid 1/3 van de beleving (vaak onbewust) is voor de kijker.

 

Hieronder is de video te zien