Zaterdag was de eerste echte test van de nieuwe camera. Bij mijn vader in de tuin komen regelmatig eekhoorns, dit komt omdat ze nogal verwent worden door de dame en heer des huizes. Ik was vroeg van huis vertrokken om bij het opkomen van de zon aanwezig te zijn, ik had me laten vertellen dat ze dan meestal even komen ontbijten. Nadat ik alles klaar had gezet hoefde ik niet lang te wachten op het eerste optreden. Nou ja ze waren al begonnen ik stond alleen de andere kant op te kijken..

GimbalGIMBAL SUPPORT

Nadat de eerste opnames gemaakt waren was het tijd om een gimbal support systeem te maken. Met behulp van glasvezel versterkt kunststof en een backpack hadden we dit in een paar uurtjes voor elkaar. Het systeem werkt zeer goed en is bedoeld om het gewicht van de gimbal te verdelen over het hele lichaam in plaats van alleen de armen.

Daar is de eekhoorn weer.

Na de middag was het tijd om een rustig plekje in de tuin te zoeken en afwachten of de eekhoorn weer zal verschijnen. Ook dit maal was hij/zij er weer voordat ik het doorhad. Toch nog maar even snel de schuur in om heel stilletjes te wachten op de volgende vertoning. Bijna alle shots uit de video heb ik in de middag gemaakt. Behalve de laatste twee shots die heb ik in de morgen gemaakt. Achteraf blijkt dat ik met een te hoge iso geschoten heb waardoor het beeld veel ruis bevat maar ondanks dat is het geen slecht filmpje voor de eerste echte opnames. Ook viel er nog wat sneeuw op het einde van de middag, zo zie je maar weer de chronologische volgorde van de video klopt van geen kanten en dat is nou juist het mooie van monteren…

Comments are closed.